התקשרו אלינו:
03-5581246
מערכות כיבוי במנדף
שריפות באזורי בילוי והסעדה נעשו נפוצות יותר ויותר עקב הימצאות של חומרים דליקים במטבחים ומחסור במערכות לגילוי וכיבוי אש מתאימות.
מערכות כיבוי אש למנדפים הן חלק חיוני בכל מטבח, שכן הן מסייעות בהגנה מפני סכנת שריפה. הם פועלים על ידי זיהוי וכיבוי אוטומטי של שריפות כשהן מתרחשות, לפני שהן יכולות להתפשט ולגרום לנזק נוסף.
מערכת כיבוי למנדפים היא מכשיר לגילוי ומדכא שריפות במטבחים מסחריים. הוא נועד לזהות שריפה במהירות, להפעיל את מערכת הכיבוי ולכבות את הלהבות לפני שהן יכולות להתפשט הלאה. המערכת כוללת מגוון רכיבים כגון חיישנים, חרירים, לוחות בקרה ורכיבים נוספים הפועלים יחד על מנת לזהות ולדכא כל שריפה שעלולה להתרחש במטבח.
השימוש במערכת כיבוי אש אוטומטית למנדפים יכול לסייע בהגנה מפני אובדן פוטנציאלי כתוצאה משריפות במטבחים מסחריים. חשוב להקפיד על תחזוקה שוטפת של מערכות אלו כדי שיפעלו כשורה בעת הצורך.
מתוקף היותן של מסעדות, בתי מלון, אולמות אירועים וכו', כמוקדי התקהלות ברורים עולה החשיבות למערכות כיבוי מהימנות.
מערכת כיבוי אש אוטומטית למנדפים פועלת על ידי זיהוי שריפות במנדפים למטבח מסחרי וכיבוי מהיר שלהן.
המערכת משתמשת בגלאי חום או להבה הממוקמים במנדף המטבח או במערכת הפליטה כדי לחוש טמפרטורות גבוהות או נוכחות של להבות.
המערכת משחררת נוזל כיבוי אש. חומר זה הוא בדרך כלל תמיסה כימית רטובה שתוכננה במיוחד לכיבוי שריפות שומן הנפוצות במטבחים.
נוזל כיבוי האש מופץ דרך רשת של צינורות ופיסים הממוקמים מעל המטבח. החרירים ממוקמים באופן אסטרטגי כדי לספק כיסוי הולם של אזור המטבח.
חומר כיבוי האש נפרק על האש ויוצר שכבת קצף או ערפל. זה עובד על ידי דיכוי הלהבות, קירור המשטחים החמים ומניעת התפשטות האש או התלקחות מחדש.
בנוסף לשחרור חומר הדיכוי, המערכת עשויה להפעיל גם תכונות לניתוק אספקת הגז והחשמל למכשירי הבישול. צעד זה עוזר לחסל מקורות דלק פוטנציאליים ומפחית את הסיכון להתפשטות אש נוספת.
לאחר כיבוי האש, יש לאפס את המערכת באופן ידני או אוטומטי. זה כרוך במילוי מחדש או החלפה של חומר כיבוי האש ובדיקה ותיקון כל רכיב פגום. תחזוקה ובדיקות סדירות נחוצות כדי להבטיח שהמערכת תישאר תקינה.
חשוב לציין שהפעולה הספציפית של מערכת כיבוי אש במנדף מטבח עשויה להשתנות בהתאם ליצרן, לתכנון ולתקנות בטיחות האש המקומיות. חשוב לעקוב אחר הוראות היצרן וההנחיות להתקנה, תפעול ותחזוקה של המערכת.
חברתנו מתקינה ומתחזקת מערכות כיבוי אוטומטיות למנדפים אשר נמצאים במטבחים.
המערכת מאושרת תקן UL-300 האמריקאי ומותקנת לפי התקן הישראלי 5356 חלק 2
(NFPA-17A) המחייב התקנה של מערכת גילוי וכיבוי אש ייעודית ותקנית למטבחים מסחריים.
מתן כל סוגי השירותים
כל השירותים תחת קורת גג אחת
עמידה בכל התקנים
כל השירותים תחת קורת גג אחת
ביצוע התקנה ואחזקה
כל השירותים תחת קורת גג אחת
ותק מעל 30 שנה
כל השירותים תחת קורת גג אחת
ליווי מלא לאורך כל הדרך
כל השירותים תחת קורת גג אחת
ייבואנים רשמיים של המוצרים
כל השירותים תחת קורת גג אחת
כיצד עובדת מערכת הכיבוי למנדף?
השלב הראשוני בתהליך הכיבוי הוא דווקא גילוי האש. במנדף מותקנים גלאי חום אשר אחראיים על הגילוי ועל הפעלת הכיבוי האוטומטי.
לאחר גילוי האש על ידי גלאי החום פורק מיכל הכיבוי באופן אוטומטי ומפוזר בצורה אחידה אשר מבטיחה כיסוי מיטבי על כל אזור השרפה. חומר הכיבוי מתפזר באמצעות מתזי הכיבוי.
מרגע הפעלת המערכת באופן אוטומטי, אחראית המערכת לנתק את מקורות החשמל והאנרגיה של המכשירים באזור המטבח (חשמל וגז) וזאת על מנת למנוע הישנות של הדליקה. קיימת גם אפשרות של הפעלה ידנית במידת הצורך.
לקבלת מידע צרו עמנו קשר
הכנת תוכניות בטיחות אש
הכנת תוכניות בטיחות אש
תוכניות בטיחות אש חשובות לכל ארגון או עסק. הם מספקים מסגרת לתכנון ומענה לשריפות, כך שכולם בבניין בטוחים ומוגנים. על…
מערכות ספרינקלרים
מערכות ספרינקלרים
מערכת ספרינקלרים (מתזים), הינה מערכת לכיבוי אש במים אשר מטרתה היא השתלטות על השריפה על ידי הורדת גובה הלהבות עד לכדי…
תחזוקת מערכות ואישורים לפי תקן ורשות הכבאות
תחזוקת מערכות ואישורים לפי תקן ורשות הכבאות
חוק הרשות הארצית לכבאות והצלה קובע כי אמצעי בטיחות אש והצלה יימצאו במצב תקין בכל עת, ובעל רישיון העסק יוודא…
הדרכת עובדים בתחום הגנה מאש
הדרכת עובדים בתחום הגנה מאש
חברתנו מבצעת הדרכות עובדים בהתאם לנדרש מטעם רשות הכבאות וההצלה בתחום ההגנה מאש. הדרכות העובדים נותנות מענה לדרישות רשות הכבאות…